Palvelemme

arkisin klo 9-17
lauantaisin klo 10-14

Sijaintisi: Palvelut

Alahärmän apteekki palvelee kaikissa lääkehoitoon, terveyteen ja hyvään oloon liittyvissä asioissa ammattitaitoisesti ja ystävällisesti. Sijaitsemme Härmän Ässän liikekeskuksessa. Apteekkimme avariin tiloihin mahtuu vaikka ostoskärryjen kanssa. 

Reseptilääkkeet

Voit keskustella lääkehoidostasi farmaseutin tai apteekkarin kanssa. Kerromme mm. lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, lääkevaihdosta ja Kela-korvauksista. Yhteensopimattomuusongelmien ehkäisemiseksi tarkistamme reseptilääkeostosten yhteydessä lääkkeiden yhteisvaikutukset. Kerrothan myös mitä itsehoitolääkkeitä ja luontaistuotteita käytät, jolloin voimme varmistaa kokonaislääkityksesi turvallisuuden. 

Reseptien uusiminen

Jos käyt säännöllisesti lääkärissä, mutta reseptejä pitäisi uusia lääkärikäyntien välissä, voit pyytää reseptien lähettämistä uusittaviksi apteekistamme. Sähköiset reseptit voit lähettää uusittaviksi myös itse omakanta -sivustolla. Siihen tarvitset verkkopankkitunnukset. 

Itsehoito

Farmaseuteiltamme saat neuvoja itsehoitolääkkeiden valinnassa, sekä ohjeet lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Farmaseutti neuvoo myös olemaan yhteydessä lääkäriin, mikäli arvioi, ettei vaiva ole hoidettavissa itsehoidolla. Itsehoitolääkkeet soveltuvat lievien tai tilapäisten oireiden hoitoon. Jos oireet eivät itsehoidon avulla helpota, on syytä hakeutua lääkäriin. 

Annosjakelu

Annosjakelupalvelussa asiakkaalle toimitetaan hänen säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet valmiiksi kerta-annospusseihin pakattuina. Ennen annosjakelun aloittamista tarkistamme lääkityksen päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset sekä lääkkeiden ottoajankohdat. Apteekki huolehtii reseptien uusimisesta. Annosjakelupalveluun kuuluu ajan tasalla oleva lääkityskortti, joka tulee asiakkaalle jokaisen lääke-erän mukana. Lääkityskortti on hyvä ottaa mukaan lääkärikäynnille. Annosjakelupalvelu on maksullinen, kysy lisätietoja apteekistamme. 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama maksullinen lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan lääkkeiden ottoajankohdat, epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Kysy lisää apteekistamme!

Lääkejätteet

Kotitalouden lääkejätteet, elohopeakuumemittarit, ruiskut ja neulat voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäviksi.

Palauta lääkejäte näin:

 • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
 • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin. Läpipainopakkauksessa olevia lääkkeitä ei tarvitse irrottaa liuskoista.
 • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
 • Joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet erillään.
 • Ruiskut ja neulat erillään pakattuina läpäisemättömään pakkaukseen, kuten muovipulloon tai lasipurkkiin.
 • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään pakattuna tiiviiseen lasi- tai muoviastiaan.

Drive-in 

Meillä voit asioida myös Drive-in -palvelupisteessä! Apteekkimme Drive-in -palvelupiste helpottaa erityisesti liikuntaesteisten ja lapsiperheiden asiointia. 

Mobiiliresepti

Voit varata lääkkeesi apteekkiimme MobiiliResepti -sovelluksella. 

 • Lataa MobiiliResepti -sovellus Google Play -kaupasta tai AppStoresta.
 • Aloita
 • Lue viivakoodi
 • Sovita potilasohjeen viivakoodi puhelimen näytölle. Sovellus ottaa viivakoodista automaattisesti valokuvan.
 • Valitse Alahärmän apteekki pudotusvalikosta.
 • Syötä puhelinnumerosi ja hyväksy ehdot.
 • Lähetä tiedot

Apteekki soittaa sinulle mikäli varauksessa on tarkistettavaa. Apteekki ilmoittaa tekstiviestillä kun tuote on noudettavissa. Voit hakea lääkkeen silloin, kun sinulle parhaiten sopii. 

Opetusapteekki

Apteekkimme toimii Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Myös koululaiset ja lukiolaiset ovat tervetulleita TET-jaksolle apteekkiimme. 

Drive-in-palvelussa asiointi on 

nopeaa ja vaivatonta!